Zoetzure salade met rode kool, komkommer en mango

Veganistisch

Zoetzure salade met rode kool, komkommer en mango

(vooor 3 - 4 porties)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Den Bosch, diëtist Beesd, diëtist Zaltbommel, diëtist Leerdam

Eat the rainbow!

Nodig

1 kaneelstokje
1 steranijs
2 kruidnagels
75 gram suiker
125 ml natuurazijn
Snuf zout
200 gram voorgesneden rodekool (of rasp 1⁄4 van een rode kool)
100 gram komkommer
1 mango
1 limoen

Bereiding

Plet in een vijzel het kaneelstokje en de kruidnagels. Voeg deze samen met de steranijs, zout en suiker toe aan de azijn. Verwarm tot de suiker is opgelost. Neem dan van het vuur en laat minimaal een kwartier intrekken. Snijd de mango in dunne repen, de komkommer in partjes en meng met de gesneden/ geraspte rode kool. Zeef het azijnmengsel om de specerijen te verwijderen. Rasp de schil van 1 limoen en voeg toe aan het mengsel, knijp ook een halve limoen uit en voeg daar aan toe. Vlak voor het serveren van de salade meng je het mengsel over de rodekool salade zodat alle groenten lekker knapperig blijven.

Cookies Contact en afspraak