Ratatouille

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Heerlijke klassieker

Nodig

2 uien
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
2 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
1 eetlepel gedroogde peterselie
1/2 eetlepel gedroogde tijm
1/2 eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel boter
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 eetlepel balsamico-azijn
1 theelepel honing
1 klein bouillonblokje
Optioneel: 1 theelepel sambal badjak
Zwarte peper
 

Bereiding

Schil en snijd de uien in dunne ringen, was en snijd de courgette, paprika en aubergine redelijk fijn. Schil en snipper de knoflook. Verhit een ruime koekenpan of hapjespan en doe daar de olie in. Bak de uien 2 minuten, voeg dan de aubergine, courgette en paprika toe. Zet de warmtebron iets lager en bak de groenten 5 minuten mee. Doe nu een lepel boter met de gesnipperde knoflook, peterselie, tijm en oregano in het midden van de pan. Laat de boter smelten en roer vervolgens door de groenten. Voeg nu het blik gepelde tomaten toe, maak de tomaten fijn met een pollepel. Doe de balsomico-azijn erbij, het bouillonblokje, de honing en eventueel een lepeltje sambal badjak. Laat 15 minuten op een laag vuur staan tot alle groente lekker zacht is. Voeg peper naar smaak toe.

Cookies Contact en afspraak