Quorn met lente-uitjes en groenten

Vegetarisch

Quorn met lente-uitjes en groenten

2 personen

Nodig

5 bosuitjes
300 g broccoli
1 groene paprika
2 sinaasappels
½ bosje peterselie
2 el olie
2 bakjes quornstukjes (à 200 gram)
400 g voorgekookte krielaardappeltjes
1½ tl komijnpoeder (djinten)
peper


Bereidingswijze

Snij de bosuitjes in stukjes van ongeveer 2 cm.
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes.
Kook de broccoli 2 minuten en laat deze uitlekken in een vergiet.
Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
Was de sinaasappels. Rasp de schil en pers ze daarna uit.
Hak de peterselie fijn.
Verhit de olie in een wok.
Bak de quorn stukjes op hoog vuur 2 à 3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Voeg de aardappelen, bosuitjes en de broccoli toe.
Doe nu de paprikareepjes, sinaasappelrasp en komijnpoeder erbij en bak, op een laag vuur, nog 3 minuten.
Voeg het sinaasappelsap toe en roerbak nog 1 minuut.
Maak op smaak met peterselie en peper.

Weetje:
Quorn is een product met plantaardig eiwit, voedingsvezels en nauwelijks vet. Een lekker recept met weinig calorieën voor een dagje zonder vlees

Cookies Contact en afspraak