Quinoasalade met geitenkaas en tilapia

2 personen


Nodig

Voor de salade
1 kopje vol quinoa (ongekookt)
een halve krop sla
2 eieren
1 rode of groene paprika
8 cherrytomaatjes
75 gram verse geitenkaas
voor de coutons
2 sneden volkorenbrood
een teen knoflook
olijfolie
voor de vis
200 gram tilapiafilet
een lepel roomboter
peper en zout
Voor de dressing
2 eetlepels zoetje ketjap
1 eetlepel honing
sap van een halve citroen
 

Bereiding

Zet de quinoa op en breng deze aan de kook. Volg de kooktijd op de verpakking.
Was de sla goed en snijd deze in smalle reepjes.
Was en snijd de tomaatjes in vieren.
Zet de eieren op en laat ze minstens 5 minuten koken.
Zet een grilpan (of koekenpan) op met een paar druppeljes olijfolie.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in vieren.
Gril de paprika in de gril- of koekenpan. Snijd deze na het grillen in kleine stukjes.
Voor de coutons: snijd het brood in kleine dobbelsteentjes en bak deze met olie, een teen knoflook en een snufje zout tot ze knapperig zijn.
Als de quinoa gaar is, laat deze goed uitlekken indien niet al het kookvocht is opgenomen en laat afkoelen.
Als de eieren klaar zijn, schil ze en laat ze afkoelen.
Zet in de tussentijd een koekenpan op met de roomboter en laat deze heet en bruin worden.
Bestrooi de tilapia met ruim peper en wat zout en laat hem gaar en een beetje bruin worden.
Voor de dressing: vermeng de ketjap met de honing het het citroensap. Even goed roeren!
Vermeng de afgekoelde quinoa met de koude eieren, de gegrilde paprika, de sla en tomaat. Voeg de geitenkaas toe en roer goed.
Strooi de coutons bovenop de salade.
Serveer met de warme vis.
Dressing naar smaak over de vis.


 
Cookies Contact en afspraak