Quinoasalade met halloumi

(voor 2 porties)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Fusion

Nodig

1 blikje kikkererwten (200 gram)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel Za’atar kruiden
80 gram quinoa 
1 aubergine
1 eetlepel harissa
1 pot puntpaprika’s (ca. 250-300 gram)
1 avocado 
verse munt
1 pakje halloumi

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Spoel de kikkererwten af met koud water, laat ze uitlekken en droog ze vervolgens op een (schone!) theedoek. Als ze droog zijn doe je ze in een kom en strooi je er za’tar kruiden over met een snuf zout en 1 el olijfolie toe. Meng het geheel goed door elkaar en verspreid ze over de bakplaat. Rooster de kikkererwten 25 minuten. Schud ze om en zet vervolgens nog voor 10 minuten de bakplaat in de oven. Zet vervolgens weg en laat afkoelen. Kook de quinoa volgens de verpakking in ca 10-12 minuten. Giet af en laat de quinoa ook afkoelen. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes. Bak deze in een pan met 1 el olijfolie goudbruin. Voeg een eetlepel harissa toe en verwarm nog even mee. Draai naar een paar minuten het vuur uit en zet ook deze pan weg. Laat de puntpaprika’s uitlekken in een vergiet, dep droog met wat keukenpapier en snijd ze in blokjes. Snijd ook de avocado in blokjes. Voeg deze samen in een kom met de afgekoelde quinoa, aubergine en kikkererwten. Hak naar wens munt en voeg toe aan het geheel. Schep de salade goed door elkaar en verdeel over 2 borden. Snijd de halloumi in plakken, bak deze goudbruin in een grill pan en serveer meteen over de salades.

Cookies Contact en afspraak