Puree van knolselderij met oesterzwammen en ruccola

Minder koolhydraten

Puree van knolselderij met oesterzwammen en ruccola

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Fluweelzacht genieten!

Nodig

1 knolselderij
400 gram aardappelen
een scheutje melk
een eetlepel boter
zout, peper, nootmuskaat
150 gram oesterzwammen
en scheutje olijfolie
1 ui
1/2 eetlepel gedoogde rozenmarijn 
4 handjes ruccola

Bereiding

Breng een pan met ca 500 ml water aan de kook. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze ca 20 minuten in het kokende water met wat zout. Schil en snijd de ui in dunne ringen en schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Scheur de oeserzwammen in repen. Verhit een koekenpan, doe de olie erin en bak eerst de ui zacht. Voeg daarna de knoflook, de rozenmarijn en oesterzwammen toe en bak zo'n 5 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Giet de aardappel en knolselderij af en doe een scheutje melk en boter erbij in de pan, samen met de nootmuskaat, peper en zout naar smaak en laat dit even staan, daarna pureren tot een fijne puree. Verdeel de puree over de borden, schep de oesterzwammen met ui erop en garneer met ruccola. Lekker met een stukje vlees en eventueel een (extra) portie groente.

Cookies Contact en afspraak