Pulled not-pork

(voor 5 broodjes)

Door: Naomi Hoekstra

Lekker smullen!

Nodig

3 blikken young green jackfruit (bij de toko)
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 rode peper
1 eetlepel olie
2-3 theelepels pimentón (gerookt paprika poeder)
1 theelepels komijn
Snufje zout
Cayennepeper naar smaak
300 ml groentebouillon
4-5 eetlepels BBQ-saus (bij voorkeur ongezoet)
5 pitabroodjes (bij voorkeur volkoren)
1-2 bosui

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Snijd van de jackfruit de harde punt eraf (onderin de driehoek) en verwijder de grote zaden. Doe de jackfruit in een vergiet / zeef en spoel goed af met koud water. Pluk vervolgens de jackfruit uit elkaar voor de pulled pork structuur. Snijd de sjalotjes, knoflook en rode peper fijn. Doe 1 eetlepel olie in een pan en fruit eerst de sjalotjes, voeg de knoflook en rode peper toe. Voeg vervolgens de jackfruit toe en roer de kruiden er goed doorheen (eventueel met extra cayennepeper). Voeg daarna de groentebouillon toe en laat het geheel op een laag vuurtje enkele minuten sudderen (tot al het vocht is opgenomen). Neem een bakplaat / ovenschaal en bedek deze met bakpapier. Verdeel de jackfruit op de bakplaat / ovenschaal en zorg dat het niet een te dikke laag wordt. Zet de bakplaat / ovenschaal met pulled not-pork voor 20 minuten in de oven. Voeg halverwege de BBQ-saus toe (goed mengen met het geheel). Serveer op een pitabroodje met wat vers gesneden bosui en een yummy coleslaw on the side.
 

Tip

Lekker met deze koolsla (gebruik een veganaise als je plantaardig eet).

Cookies Contact en afspraak