Provencaalse omelet-rol met avocado en hennepzaad

Minder koolhydraten

Provencaalse omelet-rol met avocado en hennepzaad

(voor 2 personen)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Low carb vega lunch

Nodig

6 eieren
2 eetlepel kokosmelk 
2 eetlepel Provençaalse kruiden 
2 eetlepels olijfolie 
1 theelepel knoflookpoeder
2 snufjes zout
2 tomaten 
2 sjalotjes 
2 handjes kiemen (bv. Alfalfa)
1 avocado (1/2 per omelet)
2 eetlepel hennepzaad (1 eetlepel per omelet)


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.Doe de eieren met de kokosmelk, Provençaals kruiden en zout in een kom. Meng alles goed door elkaar. Let op: dit mengsel is bedoeld voor 2 omeletten. Verhit de olie in een grote koekenpan en voeg het mengsel van omelet 1 toe. Bak de omelet aan 1 kant (de bovenkant moet nog half ‘nat’ zijn). Leg die vervolgens met een grote spatel op een groot bord.  Snijd de tomaten in blokjes en snipper de sjalotjes heel fijn. Bak dit even kort in olijfolie (1 minuutje ongeveer) met de knoflookpoeder. Strooi de helft groente mengsel op 1 omelet en rol de omelet op. Steek hier schuin een grote satéprikker doorheen, zodat de rol mooi dicht blijft. Maak de 2de omelet klaar door stappen 3 en 4 te herhalen. Rol de 2de omelet met de andere helft van de groente mengsel op. Steek hier schuin een grote satéprikker doorheen, zodat de rol mooi dicht blijft. Leg beiden omeletten 5 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven voor 5 minuten. Haal de omeletten uit de oven, leg elk omelet op een eigen bord. Verwijder de satéprikkers en snijd de omeletten in 4 stukken. Snij de avocado door het midden, haal de pit eruit. Snij de avocado in blokjes en verdeel (½ avocado per omelet). Serveer de omelet met een grote pluk alfalfa, avocado en hennepzaad. 

 

Cookies Contact en afspraak