Powersalad

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer

Met een heerlijke homemade dressing.

Nodig

400 gram bloemkool
100 gram veldsla
1 pot (350 gram) kikkererwten 
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing 
Specerijen: (gerookte) paprika poeder, komijn, korianderpoeder, gemberpoeder, kerrie, (cayenne) peper
1 rode biet 
1 avocado
een plukje kiemen
Voor de dressing
2 eetlepels tahin
sap van een halve citroen
1 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (soja)yoghurt
een snufje komijn
peper en zout

 

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en kook/stoom 5 minuten in een klein laagje water. Giet af en zet de pan even weg. Spoel de kikkererwten ondertussen af in een zeef of vergiet en bak ze in een koekenpan in de olijfolie en honing. Voeg de specerijen toe en bak ze 10 minuten op laag vuur licht knapperig. Doe de sla in een grote kom. Rasp de rode biet en voeg toe. Ontpit de avocado en snijd in blokjes. Voeg de avocado, de kiemen en de kikkererwten toe aan de salade kom. Verdeel de gestoomde bloemkool over 2 borden. Of bak de bloemkool eventueel nog in een beetje olijfolie en kerrie poeder en verdeel daarna over 2 borden. Roer de ingrediënten van de dressing goed door elkaar in een schaaltje. Giet de dressing over de salade en hussel lekker door elkaar. Verdeel de salade naast de bloemkool. Geniet van je supergezonde salade! 

Cookies Contact en afspraak