Popcorn van kikkererwten (meer eiwit, minder carbs)

Minder koolhydraten

Popcorn van kikkererwten (meer eiwit, minder carbs)

(voor 6 porties)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Lekker krokant. In een zoete en hartige variant. 

Nodig

2 blikken van elk 400 gram kikkererwten, uitgelekt
2 eetlepels zonnebloemolie (of andere olie naar smaak)
3 theelepels kaneel
3 theelepels honing
3 theelepels paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder (kies zelf hoe spicy je het wilt)
0.5 theelepel knoflookpoeder
snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat. Rooster de kikkererwten 30 tot 40 minuten in de oven. Schep ze elke 10 minuten even om zodat ze gelijkmatig bruinen. De kikkererwten zijn klaar als ze goudbruin zijn. Wanneer ze afkoelen krijgen ze die crunch. Verdeel de geroosterde kikkererwten in twee porties. Voor de hartige variant verdeel je 1 eetlepel olie, een snuf zout en de paprika- chili- en knoflookpoeder door de kikkererwten. Breng de zoete variant op smaak met 1 eetlepel olie, de kaneel, honing en een snuf zout. Eet ze vers, dat is het lekkerst.

Cookies Contact en afspraak