Pompoensalade met rode uienmarmelade en pancettachips

Minder koolhydraten

Pompoensalade met rode uienmarmelade en pancettachips

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Één van de lekkere voorgerechtjes bijkees.nl

Nodig

½ flespompoen
100 gram sla naar keuze
2 eetlepels witte balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
zout
2 grote zoetzure augurken
4 eetlepels pistachenootjes
Voor de rode uienmarmelade
Een eetlepel olijfolie
2 rode uien
een scheut rode wijn (naar keuze)
een eetlepel honing
Voor de mosterddressing
2 eetlepels witte balsamicoazijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
Voor de pancettachips
2 plakken pancetta
een stuk bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak de pancetta in de voorverwarmde oven zo’n 10 minuten en laat deze vervolgens afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en schil en snijd de halve pompoen in kleine dobbelsteentjes. Leg de pompoendobbelsteentjes op een ingevette ovenplaat en besprenkel met witte wijnazijn en olijfolie en bestrooi met zout. Laat de pompoen 5 minuutjes garen onder aluminiumfolie en gril de pompoen vervolgens nog 10 minuten zonder folie. Haal de gegrilde pompoen uit de oven en laat afkoelen. Schil en snijd de uien in dunne ringen. Verhit een koekenpan en doe de olie erin. Bak de uienringen aan en doe vervolgens de wijn en honing erbij. Zodra het begint te pruttelen, vuur laag zetten en zo’n 30 minuten laten opstaan. Mak de dressing door de azijn en mosterd te vermengen en vervolgens de olie er bij te kloppen. Snijd de augurken in kleine stukjes. Doe de sla in een kom en vermeng met de stukjes augurk, pompoen, de dressing en de (afgekoelde) rode uienmarmelade. Garneer met pistache en pancettachips. 

Cookies Contact en afspraak