Pompoenovenschotel met tartaartjes

2 personen

Nodig

400 g aardappelen
1 kleine pompoen (ca. 400 g vruchtvlees)
1 ui
1 teentje knoflook
2 el olie
2 tl kerriepoeder
1 el tomatenpuree
200 ml halfvolle melk
4 el geraspte belegen 30+ kaas
75 g halfvolle yoghurt
2 tartaartjes

Bereiding

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in ongeveer 20 min. gaar.
Warm ondertussen de oven voor op 200°C.
Snij de pompoen in stukken en verwijder het zachte gedeelte en de zaden.
Schil de stukken pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snij ze klein.
Verhit de olie in de pan en fruit de ui met het kerriepoeder glazig.
Bak de knoflook en de pompoen even mee.
Voeg de tomatenpuree toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar (zie weetje).
Verwarm de melk (evt. in de magnetron).
Maak van de gare aardappelen met hete melk en peper een puree.
Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
Schep het pompoenmengsel in een ovenschaal en dek dit af met de aardappelpuree.
Verdeel het kaasmengsel er over.
Laat het gerecht in ca. 20 minuten bruin kleuren.
Grill de tartaartjes ondertussen in een grillpan in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
 

Weetje

Bij stoven maak je voedingsmiddelen gaar in een gesloten pan met vet en/ of vocht.

Cookies Contact en afspraak