Pompoendahl met geroosterde cashewnoten

Minder koolhydraten

Pompoendahl met geroosterde cashewnoten

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Volwaardig vegan

Nodig

dahl
2 eetlepels olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
1 rood pepertje
1 eetlepel masala
1 eetlepel komijn
1 theelepel gemalen venkelzaad
1 courgette
1 pompoen (of een pak pompoen uit de diepvries)
200 gram gedroogde rode linzen
400 milliliter kokosmelk
1 bouillonblokje
veel peper
zout naar smaak
verse koriander
 
geroosterde cashewnoten
100 gram ongebrande ongezouten cashewnoten
zout, chili, paprikapoeder

Bereiding

Spoel de linzen af in een zeef tot ze niet meer schuimen en laat uitlekken. Schil en snijd de pompoen in kleine stukjes (indien je een verse pompoen gebruikt). Schil en snijd de ui en knoflook in dunne ringen/ kleine stukjes. Was en snijd de rode peper, als je het gerecht pittig wilt maken, laat dan de zaadjes erin zitten. Wil je een milde smaak? Verwijder de zaadjes dan. Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Verhit een hapjes of koekepan met hoge rand. Doe hierin de olijfolie en bak de ui en knoflook enkele minuten, doe nu de komijn, masala en gemalen venkelzaad erbij en bak even mee zodat de smaken (en geuren:) lekker vrij komen. Was en snijd ondertussen de courgette in halve plakjes en verwarm de oven vast voor op 175 graden. Doe de pompoen, rode peper en courgette erbij in de pan en bak mee. Voeg nu de kokosmelk, het bouillonblokje en de linzen toe, breng aan de kook en laat vervolgens lekker pruttelen op een laag vuurtje totdat de groenten en linzen gaar zijn (ca 20 minuten). Vermeng de cashewnoten met wat zout, paprikapoeder, chili en een lepeltje water. Bak deze in 10-12 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven (af en toe even checken en omscheppen). Serveer de dahl met zilvervliesrijst, de geroosterde cashewnoten en veel verse koriander.

Cookies Contact en afspraak