Pompoen-pastinaaksoep

(4 -6 porties)

Door: Mara Looij

Herfst: tijd voor knollen en wortels.

Nodig

1 pompoen
2 pastinaakwortels
2 aardappelen (totaal 100 gram)
1 witte ui
2 tenen knoflook
een scheut olijfolie
750 ml water
2 bouillonblokken
2 laurierblaadjes
 

Bereiding

Snijd de pompoen; eerst halveren en de zaden eruit lepelen, dan deze helften ook halveren tot schijven overhoudt. Schil deze schijven en snijd ze in stukjes. Schil en snijd ook de pastinaak en de aardappelen. Schil en snijd ook de ui (in ringen) en de knoflook (in kleine stukjes). Verhit de pan en doe vervolgens de olie erin. Bak de ui en knoflook kort in de hete olie en voeg vervolgens de stukken pompoen, pastinaak en aardappel toe. Bak enkele minuten onder goed roeren. Voeg hierna het water, de bouillonblokken en laurierbladeren toe en breng het geheel aan de kook. Laat 20 a 30 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur, verwijder de laurierbladeren en pureer de soep; niet al te fijn, wat structuur in de soep is lekker. Als je de soep te dik vindt, voeg dan wat extra water toe. Bestrooi eventueel met wat bieslook en/ of zwarte peper. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak