Pompoen-spinazie tortilla

2 personen

Nodig

400 g vastkokende aardappelen
1 teentje knoflook
200 g spinazie
400 g pompoen
2 el olijfolie
1 rode peper
4 eieren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Knip een stuk bakpapier zo groot als de ovenschaal en bedek er de bodem mee.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Kook ongeveer 10 min. in weinig water.
Snij ondertussen de knoflook in plakjes.
Maak de spinazie schoon en snij in stukjes.
Maak de pompoen schoon (zie tip) en snij in blokjes.
Giet de aardappelblokjes af en verdeel over de ovenschaal.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in reepjes.
Verhit de olie in de wok.
Fruit de knoflook en voeg de spinazie in delen toe.
Laat dit enkele minuten slinken en schep dan in een zeef.
Duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit, vang dit op.
Schep de spinazie in de ovenschaal.
Verdeel de peper en pompoen over de spinazie.
Klop de eieren los met het spinazievocht.
Voeg peper naar smaak toe.
Schenk over de groenten.
Bak de tortilla in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Serveer warm of koud.

Tip: Was de pompoen. Halveer de pompoen en snij de pompoen in schijven. Schil de pompoen. Verwijder de draden en de pitten met een lepel of mesje. Snij het vruchtvlees in blokjes.



Cookies Contact en afspraak