Pokébowl met quinoa en zalm

(voor 2 porties)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Een klassieker, maar dan met quinoa.

Nodig

150 gram quinoa
200 gr verse zalmfilet
1 avocado
½ komkommer
175 gram mango 
100 gram edamame bonen
Zwarte sesamzaadjes 
dressing
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel wasabipasta
Sap van ½ limoen

 

Bereiding

Kook de quinoa volgens de verpakking en zet vervolgens weg om af te koelen Snijd zowel de zalm, avocado, komkommer en mango in blokjes. Verdeel alle ingrediënten (inclusief de quinoa en edamame bonen) over 2 borden in verschillende vakken. Maak de dressing door de mayonaise, wasabipasta en limoensap te mengen en garneer hiermee, samen met de sesamzaadjes de sushibowls. 

Cookies Contact en afspraak