Poké bowl gemarineerde zalm

(voor 2 porties)

Door: Mara Looij

Extreem lekker

Nodig

100 gram volkoren basmatirijst
150 gram zalm
50 gram komkommer
50 gram wortel
50 gram radijsjes
1/2 avocado
120 gram zeewiersalade
80 gram edamame
4 eetlepels rijstazijn
een theelepel agavesiroop of honing
2 eetlepels mayonaise
een theelepel wasabi
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
een pinknageltje gember
1 theelepel zwarte sesamzaadjes
1 theelepel witte sesamzaadjes 

Bereiding

Schil en snijd de gember (zeer) fijn. Maak de marinade door de sojasaus, de sesamolie en de gember met elkaar de vermengen. Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes en vermeng deze goed met de marinade. Zet afgedekt in de koelkast voor minimaal een uur. Kook de rijst volgens instructies op de verpakking, giet af en laat rustig afkoelen (lauwwarm opdienen is het lekkerst). Was en snijd de komkommer in hele dunne plakjes (gebruik een mandoline voor het beste resultaat). Schil en snijd de worteltjes julliene (hele dunne reepjes). Was en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Leg de groente op een diep bord. Vermeng de rijstazijn met de agavesiroop of honing en giet het mengsel over de gesneden wortel, komkommer en radijs. Dek af en zet weg. Zet een klein pannetje water op en breng aan de kook, kook de sojaboontjes een paar minuten met wat zout en giet ze af. Snijd de avocado in dunne plakjes. Vermeng de mayonaise met de wasabi en een scheutje water. Verdeel de rijst over 2 schalen. Leg hierop de komkommer, radijs, wortel, sojaboontjes, zeewiersalade, avocado en gemarineerde zalm. Schep hier de wasabi-mayo over en bestrooi met wit en zwart sesamzaad.


Tip

  • Ga naar een goede viswinkel en geef aan dat je de zalm rauw wilt eten
  • 600 calorieen per portie

Cookies Contact en afspraak