Pittige, zomerse stamppot met zoete aardappel, doperwtjes en gerookte kip

Minder koolhydraten

Pittige, zomerse stamppot met zoete aardappel, doperwtjes en gerookte kip

(voor 2 personen)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Den Bosch, diëtist Beesd

Wie zei dat stamppot alleen in de winter kan?

Nodig

220 gram diepvries doperwten
400 gram zoete aardappel 
2 bosuitjes 
150 gram hüttenkäse
125 gram gerookte kipfiletreepjes
1 (kleine) rode peper
50 gram kropsla
peper en zout

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook ze met wat zout in 10 minuten gaar. De laatste minuut kook je de doperwten mee.  Snijd de bosuitjes en rode peper in ringetjes. Giet de zoete aardappels en doperwten af. Voeg de hüttenkäse toe en stamp tot een puree. Voeg de bosuitjes, rode peper, sla en gerookte kipfiletreepjes toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Cookies Contact en afspraak