Pittige, zomerse stamppot met zoete aardappel, doperwtjes en gerookte kip
Minder koolhydraten
Pittige, zomerse stamppot met zoete aardappel, doperwtjes en gerookte kip
(voor 2 personen)
Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg
Wie zei dat stamppot alleen in de winter kan?
Nodig
220 gram diepvries doperwten400 gram zoete aardappel
2 bosuitjes
150 gram hüttenkäse
125 gram gerookte kipfiletreepjes
1 (kleine) rode peper
50 gram kropsla
peper en zout
Bereiding
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook ze met wat zout in 10 minuten gaar. De laatste minuut kook je de doperwten mee. Snijd de bosuitjes en rode peper in ringetjes. Giet de zoete aardappels en doperwten af. Voeg de hüttenkäse toe en stamp tot een puree. Voeg de bosuitjes, rode peper, sla en gerookte kipfiletreepjes toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout.