Penne Pesto met Sugar Snaps (20 minuten)

2 personen

Nodig

  • 200 g penne
  • 150 - 200 g sugar snaps
  • 4 trostomaten, in 4 parten gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 el verse (gehakte) basilicum
  • 2 el pesto (groen)
  • 4 el pijnboompitten
  • 1 el citroensap (uit een flesje)
  • zout
  • peper

    Bereiding

    Kook de penne in ruim water. Voeg eventueel een bouillonblokje toe voor de smaak. Maak de sugarsnaps schoon: puntjes afsnijden draadje verwijderen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Roerbak de sugarsnaps enkele minuten in de koekenpan. 

    Snij de tomaten in 4 parten. Leg de tomatenparten erbij in de pan (met het velletje op de panbodem) en verwarm deze. Als ze warm zijn: de pan van het vuur halen.

    De gekookte penne van het vuur halen en deze afspoelen met koud water tegen plakken. Roer de pesto, één eetlepel olie en de citroensap door de pasta. Zout en peper naar smaak toevoegen. 

    Verdeel de penne over de borden. Leg de sugarsnaps en tomaten erop. Strooi de basilicum en de pijnboompitjes erover.

Cookies Contact en afspraak