Pastasaus met kip, verse tomaten, knoflook en basilicum

Snel

Pastasaus met kip, verse tomaten, knoflook en basilicum

4 personen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

2 grote kipfilets
4 grote tomaten
2 tenen knoflook
4 eetlepels verse, gehakte basilicum
Een eetlepel koude, harde (ongezouten) boter
2 eetlepels olijfolie om te bakken
Zwarte peper en zout


Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met zout. Hak of pers de knoflook. Was en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olie in een hapjes-(of koeke)pan op het vuur. 
Bak de kipfilet in de hete olie in een paar minuten gaar en lichtbruin.
Voeg de tomaten toe en laat enkele minuten meeprutelen tot er een saus ontstaat.
Voeg de boter en de knoflook toe. Bestrooi met peper. Laat nog even doorpruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen. 
Voeg tenslotte de basilicum toe. Serveer met pasta en een lepel parmezaanse kaas.

Tip: voor een iets minder magere (maar wél hél lekkere) variant kun je mozzarella aan de saus toevoegen.



 
Cookies Contact en afspraak