Pasta Pesto met kip

(voor 2 personen)

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

Met de ingrediënten van pesto, maar dan anders

Nodig

150 gram (volkoren)pasta
200 gram kipfilet
200 gram cherry tomaatjes
125 gram ricotta
50 gram pijnboompitjes
40 gram basilicum
20 gram peterselie
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
1 eetlepel olie (om in te bakken)
zout
peper
 

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes, halveer de cherry tomaten, rooster de pijnboompitten en hak de basilicum en peterselie (hoeft niet heel fijn). Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal ca 10 minuten). Voeg na het koken de extra vierge olijfolie toe en roer even door. Bak in een hapjespan of wok de kipblokjes gaar in een eetlepel olie en pers de knoflook erover uit. Roer vervolgens de ricotta, basilicum, peterselie en geroosterde pijnboompitten toe. Naar smaak zout en peper toevoegen. Voeg op het laatst de cherry tomaatjes toe, deze mogen wel warm worden, maar mogen knapperig blijven.
 

Tip

  • Pijnboompitten zijn erg duur op het moment, vervang eventueel de helft door verkruimelde walnoten.
 

Cookies Contact en afspraak