Pasta pesto met groene asperges en sugar snaps

Vegetarisch

Pasta pesto met groene asperges en sugar snaps

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Snel gemaakt en smaakvol.

Nodig

100 gram groene aspergetips
200 gram sugarsnaps
100 gram cherrytomaatjes
100 gram gekookte (volkoren)pasta
2 eetlepels Parmezaanse kaas
2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
2 a 3 eetlepels homemade pesto

 

Bereiding

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing, giet af en doe terug in de pan. Roer 3 eetlepels (home-made) pesto door de pasta en laat rusten met de deksel op de pan (vuur uit). Breng een pannetje met water aan de kook. Was de tomaatjes, aspergetips en sugarsnaps. Halveer de tomaatjes, snijd de aspergetops in drieën en verwijder bij de sugarsnaps de topjes en de draadjes. Als het water kookt, de aspergetips en sugarsnaps in het kokende water doen en kort (ca 3 minuten) koken en afgieten. Rooster in tussentijd de pijnboompitjes in een koekenpan op hoog vuur zonder bakvet. Meng de gekookte groente èn de gehalveerde tomaatjes door de pesto-pasta. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer met de parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes. Bestrooi eventueel met extra peper (naar smaak).

Cookies Contact en afspraak