Pasta Pesto Kip

Vlees

Pasta Pesto Kip

2 personen

Nodig

    200 g pasta (volkoren of meergranen
    4 el groene pesto
    250 g kipfilet of gerookte kip
    2 el olijfolie
    4 el pijnboompitjes eventueel een bouillonblokje (tuinkruiden)
    4 tomaten een halve komkommer
    1 sjalot
    1 zakje rucola

Dressing

2 el olijfolie
2 el balsamico azijn
1 el yogonaise verse kruiden (bijvoorbeeld basilicum of peterselie) naar wens

Bereiding

Kook de pasta gaar in ruim kokend water. Eventueel met een bouillonblokje voor wat extra pit. Snij de kip. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip gaar. Of snij de gerookte kip in stukjes (bakken hoeft niet als de kip al is gerookt). 

Maak de salade door alle ingrediënten te wassen en in stukken te snijden. (en de ui in hele kleine stukjes: snipperen). Maak de dressing door de olijfolie, azijn, yogonaise en kruiden door elkaar te mengen en voeg deze toe aan de salade. Bak de pijnboompitjes in een koekenpan zonder vet tot ze bruin kleuren. 

Wanneer de pasta gaar is, deze afspoelen met koud water (om aan elkaar plakken te voorkomen). De pesto aan de pasta toevoegen, alsmede de gare kip of de gerookte kip.

Cookies Contact en afspraak