Pasta met verse tomatensaus, garnalen, olijven en ruccola

Vis

Pasta met verse tomatensaus, garnalen, olijven en ruccola

4 personen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort


 

Nodig

350 gram pasta
400 gram grote garnalen
5 grote, rijpe tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
een theelepel gedroogde oregano
een bouillonblokje
eventueel een scheutje ketchup (om de saus te zoeten)
Een lepel boter
75 gram olijven
100 gram parmezzaanse kaas
15 gram verse basilicum
75 gram ruccola 
een lepel sambal

olijfolie

Bereiding

Schil en snijd de ui in dunne ringen. Schil en snipper de knoflook. Was en snijd de tomaten in kleine stukjes. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Koek hierin de spaghetti gaar. Verhit een hapjes of koekenpan (met niet al te lage rand) en doe de olijfolie erin zodat de bodem bedekt is. Bak hierin de ui glazig en voeg de oregano toe, bak deze kort mee. Doe vervolgens de stukje tomaat erbij en kook in ca 10 munuten tot een saus. Doe er een klein beetje water bij als je de saus wat wilt verdunnen. En een beetje ketchup als je de saus te zuur vindt. Tijdens het koken van de tomatensaus: bak de garnalen met een lepeltje sambal en een teen knoflook in ca 3 minuten. Schep ze op een bord. Snijd de olijven in vieren. Scheur de ruccola en de basilicum vast klein en zet deze in een schaal apart. Als de tomatensausklaar is roer je de gare pasta erdoor, voeg vervolgens de garnalen en olijven toe, de parmezaanse kaas en tenslotte de ruccola en basilicum.

Cookies Contact en afspraak