Pasta met paddenstoelen en venkel in romige pompoensaus

Vegetarisch

Pasta met paddenstoelen en venkel in romige pompoensaus

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Met geroosterde kikkererwten, Parmezaanse kaas en basilicum.

Nodig

1 pompoen
150 ml water
1 bouillonblokje tuinkruiden
200 gram pasta (ongekookt)
olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 venkelknol
150 gram paddenstoelen
150 ml crème fraîche (of plantaardige room)
1 klein blikje kikkererwten (130 gram uitlekgewicht)
Verse basilicum
Parmezaanse kaas (4 eetlepels)
 
 

Bereiding

Halveer de pompoen. Halveer vervolgens de helften en herhaal dit totdat je 8 stukken hebt. Verwijder met een lepel de zaden, schil de pompoen en snijd in stukjes. Kook de stukjes pompoen gaar en pureer deze. Kook 150 ml water en los het bouillonblokje hierin op. Kook intussen de pasta. Schil en snijd de ui in ringen en de knoflook in stukjes. Was de venkel en snijd ook deze in stukken. Veeg de paddenstoelen schoon met een papieren doekje en snijd deze als ze groot zijn. Verhit een pan, doe er vervolgens een scheut olie in en bak de ui en de knoflook kort aan. Voeg de Italiaanse kruiden, venkel en passenstoelen toe en bak dit ca 5 minuten. Doe nu de pompoenpuree, de bouillon en de crème fraîche erbij en breng aan de kook, schep regelmatig om. Zet het vuur uit. Spoel de kikkererwten af in een vergiet totdat deze niet meer schuimen en bak ze in een scheut hete olijfolie met peper en zout knapperig. Schep de pasta op de borden, doe de saus erop en vervolgens de gebakken kikkererwten, Parmezaanse kaas en verse basilicum. 

Tip
Als minder koolhydraten wilt eten kan je in plaats van pasta bij deze saus ook courgetti (courgette in dunne slierten) gebruiken.

Cookies Contact en afspraak