Pasta met kruidig kipgehakt, venkel en spinazie

Vlees

Pasta met kruidig kipgehakt, venkel en spinazie

Voor 4 personen

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Een pasta met een romige saus en de pittige smaak van venkel en rode peper.

Nodig

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 venkelknollen
  • 360 gram volkoren fusilli
  • 400 gram kippengehakt
  • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 600 gram spinazie
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Snijd de knoflook en uien fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd ook deze fijn. Snijd de venkelknollen ieder in 4 delen, verwijder de harde kern en snijd in kleine stukjes. Kook de volkoren fusilli volgens de verpakking ongeveer 9-11 minuten. Laat daarna uitlekken. Meng ondertussen drie eetlepels Italiaanse kruiden met het kippengehakt. Voeg drie eetlepels olijfolie toe aan een grote hapjespan of wok en verhit op middelhoog vuur. Bak hierin de kippengehakt. Voeg de venkel toe aan de kippengehakt en bak 5 minuten, voeg daarna de knoflook, ui en rode peper toe en bak nog twee minuten. Hak de spinazie in stukken of scheur het in stukken voordat je het toevoegt aan de pan. Doe dit in delen, zodat de spinazie tijd heeft om te slinken. Roer goed door en voeg steeds meer spinazie toe tot je alle spinazie in de pan hebt. Voeg de crème fraiche en de helft van de geraspte kaas toe aan de pan. Als laatste voeg je de fusilli toe en roer je het nogmaals door tot alles goed verhit is. Gebruik peper en zout naar smaak. Voor het serveren kun je de overige geraspte kaas over de romige pasta strooien.

Cookies Contact en afspraak