Pasta met geweldige garnalensaus

2 personen

Nodig

200 g grote garnalen
1 rode ui
2 tenen knoflook
300 g cherrytomaatjes
50 g groene olijven
1 el olijfolie
300 g amsoi
Half bosje peterselie
½ el sambal
200 g volkoren spaghetti
1 tl zout
½ el pesto genovese (of pesto-olijven)
75 ml halfroom
1 el visolie
½ el honing
 

Bereiding

Dep de garnalen droog met keukenpapier.

Snij de ui in dunne ringen.
Hak de knoflook en de peterselie fijn.
Halveer de tomaatjes en de olijven.
Was de amsoi schoon en snij in reepjes.
Zet water op voor de pasta.
Verwarm de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag (dan is er minder olie nodig).
Bak daarin de ui met knoflook 3 minuten.
Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze gekrompen zijn.
Doe de gesneden amsoi bij de garnalen.
Voeg de sambal toe.
Kook de pasta, eventueel met een beetje zout in de pan met water in 20 minuten gaar.
Voeg de olijven, pesto en de tomaatjes toe bij de garnalen.
Doe de halfroom, visolie en de honing erbij en bak nog 5 minuten.
Voeg ten slotte de peterselie toe.
Giet de pasta af als deze gaar is, verdeel over 2 borden en schep de garnalensaus erover.

Bewaartip: Amsoi is enkele dagen in de koelkast houdbaar. Na minimaal 2 minuten blancheren kun je amsoi ook in de diepvries bewaren. In een goed gesloten plastic zakje of bakje is de Amsoi tot 12 maanden houdbaar (bij minimaal -18C).
 

Cookies Contact en afspraak