Pasta met bietjes, rozijnen en pijnboompitjes

Vegetarisch

Pasta met bietjes, rozijnen en pijnboompitjes

2 personen

Nodig

200 g volkoren pasta
80 g pijnboompitten
1 ui
600 g snijbiet
2 el olijfolie
50 gram rozijnen
½ tl komijnpoeder
½ tl kaneel
 

Bereiding

Zet 2 liter water op en kook de pasta (ongeveer 20 minuten)  totdat het beetgaar is.
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
Houd de pijnboompitten even apart.
Snipper ondertussen de ui.
Maak de snijbiet schoon (zie tip) en snij in kleine stukjes.
Bak in de olie  de ui glazig (gebruik de nog warme koekenpan).
Voeg de rozijnen toe en gelijk daarna de snijbiet.
Bak het geheel nu op hoog vuur totdat het wat slinkt.
Strooi er nu de komijn en kaneel bij.
Voeg (indien de snijbiet wat te droog is) wat kookvocht van de pasta toe.
Giet de pasta af als hij beetgaar is.
Meng in de koekenpan de pasta met de snijbiet en schep op 2 diepe borden.  
Strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
 

Tip: Was de snijbiet zorgvuldig.
Na het schoonmaken snij je het blad van de steel. De steel heeft namelijk een langere bereidingstijd nodig dan het blad. Het blad slinkt snel, vergelijkbaar met het blad van paksoi en spinazie.

Contact en afspraak