Pasta met avocado-basilicum saus, gegrilde groenten en gerookte zalm

Vis

Pasta met avocado-basilicum saus, gegrilde groenten en gerookte zalm

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Ver-ruk-ke-lijk!

Nodig

200 gram champignons
1 courgette
200 gram cherrytomaatjes
150 gram volkoren fusili
100 gram (diepvries) doperwten
100 gram gerookte zalm
Voor de saus:
1 avocado
12 blaadjes basilicum
3 flinke eetlepels naturel kwark
½ citroen
Zout en peper

Bereiding

1. Snijd de champignons, courgette in schijfjes, de tomaatjes door de helft en gril deze in een grillpan op hoog vuur in ca. 8-10 minuten gaar. Draai halverwege een keer de groenten om.
2. Pureer de avocado, basilicum, kwark, uitgeknepen citroen, zout en peper met een staafmixer tot het een gladde saus is.
3. Kook de volkorenpasta volgens de verpakking en giet af.
4. Doe de pasta terug in de pan en roer hier de avocado-basilicum saus doorheen.
5. Voeg alle gegrilde groenten en 2 handjes groene erwten mee en warm 2 minuut samen op.
6. Verdeel over twee diepe borden en doe daarop de zalmsnippers en tenslotte de basilicumblaadjes ter garnering.

Cookies Contact en afspraak