Parelcouscous met gegrilde Ras el Hanout groente

Vegetarisch

Parelcouscous met gegrilde Ras el Hanout groente

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem, diëtist Amstelveen

Makkelijk. Snel. Lekker.

Nodig

0,5 liter water
100 gram parelcouscous
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
1 theelepel Ras el Hanout kruiden
olijfolie
5 zongedroogde tomaten
10 olijven (naar keuze)
15 gram pijnboompitten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de groenten in blokjes en leg deze in een ovenschaal. Strooi daar een theelepel Ras el Hanout kruiden over en vervolgens ongeveer een eetlepel olijfolie. Plaats de ovenschaal vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25-30 minuten. Vergeet niet halverwege de groenten om te scheppen. Kook vervolgens de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Snijd intussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en bak indien gewenst de pijnboompitten 1-2 minuten op hoog vuur (maar pas op, blijf er bij! De pijnboompitten kunnen snel verbranden). Meng nu de parelcouscous met de oven geroosterde groenten, zongedroogde tomaten, olijven en pijnboompitten. 

Cookies Contact en afspraak