Paddestoelenragout met kaas-polenta

Vegetarisch

Paddestoelenragout met kaas-polenta

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Heerlijk herfstrecept

Nodig

2 portobello’s
175 gram kastanjechampignons
1 rode ui
1/2 theelepel zout
2 tenen knoflook 
1 eetlepel rozemarijn
2 eetlepels olijfolie 
​Een scheutje rode wijn 
1 eetlepel tomatenpuree 
Een theelepel boter
1 theelepel balsamico-azijn
Zwarte peper
80 gram polenta
50 gram parmezaanse kaas
een eetlepel olijfolie (extra vierge)
 

Bereiding

Veeg de portobello’s en kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken (de kastanjechampignons in vieren). Schil en snipper de ui. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de rozemarijn fijn. Verhit een pan om in te bakken, doe de olijfolie erin en bak de ui in een paar minuten zacht. Voeg de paddestoelen toe en roerbak enkele minuten, voeg dan het zout toe en bak totdat de champignons vocht beginnen te verliezen. Doe de tomatenpuree erbij en bak even mee. Blus af met een scheutje rode wijn. Doe nu de knoflook, rozemarijn, boter, balsamica-azijn en lekker veel peper toe. Roer alles goed door totdat zich een saus vormt, voeg indien nodig nog een scheutje water toe. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan, laat staan. Breng 400ml water aan de kook met wat zout, voeg de polenta toe en kook deze in 10 minuutjes gaar. Smelt daarna de kaas er doorheen en maak extra smeuig met een lepeltje olijfolie. Vind je de polenta te stevig? Voeg dan een beetje water toe. Schep de polenta en de ragout op 2 borden en eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak