Ovenschotel winterpeen en appel

Vlees

Ovenschotel winterpeen en appel

(voor 3 personen

Door: Renate Westerhuis, diëtist Den Bosch

Verwarmende ovenschotel.

Nodig

400 gram aardappelen
1 grote winterpeen
1 ui
1 groene appel
300 gram rundergehakt
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels tomatenpuree
100 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels olie 
 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220˚C en vet de ovenschaal in. Schil de aardappelen en snij deze in plakjes. Maak de winterpeen schoon en snij deze in plakjes. Schil de appel en snij deze in stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Kook de aardappelen en winterpeen ongeveer 5 minuuutjes voor. Verhit de pan en doe het bakvet erin. Bak de ui en de knoflook samen met de kerrie hierin kort (ca 2 minuten). Voeg vervolgens het gehakt toe en rul dit. Voeg de tomatenpuree toe zodra het gehakt klaar is.Meng vervolgens de voorgekookte winterpeen door het gehaktmengsel en voeg de appel toe. Doe het mengesel in de ovenschaal en dek af met de voorgekookte aardappelen. Strooi de geraspte kaas over de aardappelen en bak de schotel zo'n 20 minutjes in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Contact en afspraak