Ovenschotel penne en tonijn-tomatensaus

Vis

Ovenschotel penne en tonijn-tomatensaus

(Voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Makkelijk recept, broccoli erbij en klaar ben je.

Nodig

300 gram volkorenpenne
zout
1 ui
2 tenen knoflook
500 gram tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 blikjes tonijn op olie (2 x 160 gram)
2 eetlepels Italiaanse kruiden
100 gram geraspte kaas
zwarte peper

Bereiding

Verwarm ee oven voor op 150 graden C. Kook de penne in een pan water met wat zout bijna gaar (kook de penne 2 minuten korter dan op de verpakking staat). Schil en snipper de ui, schil en snijd/ pers de knoflook fijn. Was en snijd de tomaten fijn. Open de blikjes tonijn en giet de olie af. Verhit een ruime (braad)pan en doe hierin de olijfolie. Bak de ui en knoflook in enkele minuten glazig, voeg de Italiaanse kruiden toe en bak kort mee zodat de geur en smaak goed vrijkomt. Doe nu de tonijn en fijngesneden tomaat erbij en laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Giet de pasta af wanneer deze bijna gaar is en spoel af met koud water (om het garingsproces te stoppen). Doe de penne in de tomaat-tonijnsaus en roer goed om. Doe het mengsel in een ovenschaal, dek af met de kaas, bestrooi met peper en laat 15 minuten bakken. Serveer met broccoli of een lekkere salade. 

Cookies Contact en afspraak