Ovendrumsticks met rodekoolcouscous

Vlees

Ovendrumsticks met rodekoolcouscous

2 personen

Nodig

4 kipdrumsticks
1 tl gemalen kaneel
peper
2 el olijfolie
400 g tuinbonen fijn (blik/pot/diepvries)
400 g rodekool met appel (pot)
150 g couscous
250 ml water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Ontvel de drumsticks.
Spoel de drumsticks af met water dep ze droog met keukenpapier. Leg ze in een ovenschaal.
Meng de kaneel (en peper naar smaak) met 1 eetlepel olie.
Bestrijk de drumsticks ermee.
Rooster ze in ca. 40 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Keer halverwege.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan.
Roerbak de tuinboontjes 4 minuten.
Voeg de rodekool, couscous en heet water toe.
Breng aan de kook op middelhoog vuur (ca. 15 min).
Neem van het vuur en laat met het deksel op de pan 5 minuten wellen.
Roer los met een vork en breng op smaak met peper.
Verdeel de couscous over 2 diepe borden en leg de drumsticks erbij.

Tip
Lekker met knoflook-muntyoghurt: meng 1 kommetje magere yoghurt met 2 geperste teentjes knoflook en 1 theelepel gedroogde munt.

Cookies Contact en afspraak