Oosterse snijbonensalade met sesam-zalm

Minder koolhydraten

Oosterse snijbonensalade met sesam-zalm

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Clean eating

Nodig

salade
300 gram snijbonen
1 lente-uitje
1/2 rode peper
100 gram zwarte bonen (uit blik)
2 eieren
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels olijfolie
200 gram zalm (moot)
1 avocado
2 eetlepels verse koriander

dressing
1 theelepel geraspte verse gember
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesamolie
1 limoen
1 theelepel honing
 

Bereiding

Was en snijd de snijbonen vanuit de lengte, schuin naar beneden, in dunne repen. Breng een pan water aan de kook en blancheer hierin de gesneden snijbonen 3 minuten, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Was en snijd de peper (zaadjes verwijderen) en de bosui in dunne ringetjes. Maak de dressing door de verse gember te raspen tot je een theelepel hebt, voeg nu alle ingredienten bij elkaar en roer. Spoel de zwarte bonen in een vergiet tot ze niet meer schuimen. Kook de eieren hard, pel en halveer ze. Verhit een koekenpan en rooster het sesamzaad al omscheppend in ca. 2 minuten lichtbruin en leg ze op een bord. Snijd de zalmmoot in 4 gelijke, dunne repen. Bak de zalm in de olijfolie in ca 3 minuten onder regelmatig keren gaar en zet het vuur uit. Rol de enigzins afgekoelde zalmstukken door het geroosterde sesamzaad. Halveer en schil de avocado, snijd de helfden in plakjes. Verdeel de snijbonen over 2 borden of schalen, verdeel hierop verder de bonen, avocado, lente-ui, rode peper, gekookte eieren, zalm en koriander. Maak je salade af met de dressing. 


Tip

  • Voeg aan het kokenwater van de snijbonen een theelepeltje baking soda toe, hiermee behouden de bonen hun prachtige groene kleur.

Cookies Contact en afspraak