Oosterse courgettenoodles met grote garnalen, verse gember en geroosterd sesamzaad

Minder koolhydraten

Oosterse courgettenoodles met grote garnalen, verse gember en geroosterd sesamzaad

(voor 2 personen)

Door: Mara Looij

Een bordje puur geluk.

Nodig

2 eetlepels olijfolie
300 gram grote garnalen (diepvries)
2 tenen knoflook
een eetlepel sambal
peper en zout
1 ui
100 gram peultjes
1 rode paprika
50 gram wortelen
1 cm verse gember
2 courgettes of 400 gram courgetti
2 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sesamzaadjes
2 eetlepels verse koriander

Bereiding

Laat de garnalen ontdooien in de koelkast of (snel) onder koud stromend water. Schil en snipper de ui en de knoflook. Ontdoe de peultjes van de topjes en draden. Ontdoe de paprika van steel en zaadlijsten en snijd in stukjes. Schil de wortelen en snijd deze in stukjes. Spoel alle gesneden groenten goed af in een vergiet en laat uitlekken. Was de courgettes en maak er slierten van met een spirelli of door met de dunschiller of kaasschaaf dunne reepjes te maken en deze te snijden. Kant-en-klare courgetti kan ook! Verhit een wok of hapjespan. Als de pan heet is, olijfolie erin doen en de garnalen samen met de knoflook, sambal, zout en peper in ca 3 minuten gaar bakken. Leg ze daarna apart op een bord met keukenpapier. Roerbak nu de ui, wortel, peultjes en paprika in ca. 5 minuten beetgaar. Doe nu de hoisin en sojasaus erbij. Laat even koken en voeg de garnalen toe. Doe nu de courgetti erbij en roerbak deze al roerend nog 2 minuutjes mee mee. Zet het vuur uit. Rooster de sesamzaadjes in een hete koekenpan zonder vet tot ze mooi goudbruin zijn. Verdeel het gerecht over 2 borden, garneer met sesamzaad en koriander.  

Cookies Contact en afspraak