Oosters stoofpotje met kip en pompoen

Vlees

Oosters stoofpotje met kip en pompoen

4 - 6

Nodig

300 a 400 gram kip(dij)filet
Een ui
2 (zoete punt) paprika's
Een (kleine) pompoen
2 grote (of 4 kleine) vastkokende aardappelen
Een blikje maïs
Een blikje linzen
2 - 3 tenen knoflook
Een lepeltje sambal badjak
Een theelepeltje komijn, een theelepeltje paprikapoeder
Een aantal flinke snuffen nootmuskaat, kurkuma, kruidnagel (poeder), piment
en chilipoeder
1 a 2 bouillonblokje(s)
Olijfolie
Verse platte peterselie
Je kunt dit met een stuk (Marokkaans/ Turks bruin) brood eten of met rijst.

Bereiding

Hak de knoflook
Snijd de kip in stukjes.
Maak een mengsel van 4 eetlepels olijfolie, de kruiden, de sambal en de knoflook.
Roer dit door de kip en laat deze even marineren tijdens het snijden van de groente.
Schil en snijd de ui in dunne ringen.
Schil en snijd de pompoen, de aardappel en de paprika in stukjes.
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie.
Doe de kip in de pan en bak deze gaar. Voeg de uien toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn.
Voeg de pompoen, aardappel en paprika toe.
Voeg de bouillonblokjes toe.
Eventueel nog wat van de kruiden toevoegen (naar smaak).
Laat alles op een zacht vuurtje lekker pruttelen tot de groente gaar is.
Doe de linzen in een vergiet en spoel ze tot het water niet meer schuimt. Laat ook de mais uitlekken.
Voeg de linzen en de maïs toe en laat deze nog even meepruttelen.
Schep het gerecht in schaaltjes en doe er peterselie overheen.
De dag erna is dit gerecht nóg lekkerder!

Tip: in plaats van de losse kruiden kun je ook een kruidenmix met zout voor shoarma gebruiken. Gebruik dat wel een bouillonblokje minder!
Tip: pompoen schillen snijden is een tijdrovend klusje. Je kunt ook kant- en klare pompoenpartjes uit de diepvries gebruiken.
 
Cookies Contact en afspraak