Noodles met pittige garnalen en 3 kleuren paprika
Snel
Noodles met pittige garnalen en 3 kleuren paprika
2 personen
Nodig
150 gram noodles (ongekookt)200 a 250 gram (voorgekookte) garnalen
3 paprika's (rood, groen, geel)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gehakte koriander
een lepeltje sambal (twee, als je van pittig houdt)
een scheut zoete sojasaus
een scheutje olijfolie (2 x)
Bereiding
Breng ruim een halve liter water aan de kook in de waterkoker.Was en snijd de paprika's in grove stukken.
Schil en snijd de ui in grove ringen.
Schil en hak de knoflook in kleine stukjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de groente een paar minuten aan. Voeg een scheut sojasaus toe en laat nog zo'n 2 minuutjes op het vuur staan.
Inmiddels zal het water wel koken, doe de noodles in een pan en giet het kokende water over de noodles heen, zet ze voor ca. 3 minuten op een laag vuurtje. Giet ze daarna af in een vergiet en doe ze terug in de pan, deksel erop, dan blijven ze warm.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de garnaaltjes met de knoflook en de sambal in enkele minuten klaar.
Doe de noodles in een diep bord, schep de groente erop en vervolgens de garnalen. Garneren met de koriander.