Nasi keboeli met kip

2 personen

Nodig

Nasi keboeli:
150 g zilvervliesrijst
300 ml water
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 el olie
2 cm gember
2 kruidnagels
1 mespuntje nootmuskaat
1 mespuntje kaneel
zwarte peper
 
kip:
200 g kipfilet
2 el zoete chilisaus
½ el citroensap
1 el olie
1 prei
1 rode paprika
75 g taugé

Bereiding

Nasi keboeli:
Was de rijst goed en doe de rijst daarna in een pan met water.
Snij de sjalotten fijn en pers de knoflook.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin onder voortdurend omscheppend de sjalotten en de knoflook voor 3 minuten.
Hak de gember fijn. Voeg daarna de gember, de kruidnagels en de nootmuskaat toe en fruit alles nog eens 2 minuten.
Doe daarna dit mengsel bij de rijst en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst in circa 20 minuten zachtjes gaar en vrijwel droog koken.
Nog enige minuten laten staan en dan de kaneel en peper er doorheen strooien.

Kip:
Snij de kipfilet in blokjes en doe het in een schaal met de chilisaus, citroensap en peper naar smaak.
Meng het geheel en laat de marinade 5 minuten in de kip trekken.
Maak ondertussen de taugé (indien nodig) en prei schoon. Snij de prei in ringen en de paprika in blokjes.
Doe de olie in de wok en bak de gemarineerde kip 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de prei en paprika toe en roerbak deze met de kip nog 3 minuten.
Voeg de taugé ook toe en bak deze nog 1 minuut mee.
Meng als laatste de nasi keboeli met het kipfiletmengsel.

Tip

Bij het wokken is maar een kleine hoeveelheid olie nodig. Het is belangrijk dat de ingrediënten in kleine stukjes en in dezelfde grootte zijn gesneden. Om te wokken verhit je eerst de wok een paar minuten voor op een lage of middelhoge warmtebron. Doe een beetje olie in de wok als deze goed heet is en verhit de olie. Voeg de ingrediënten toe en zet de warmtebron hoog. Hierdoor is het gerecht snel klaar en de smaak blijft goed. Met deze bereidingstechniek worden de groenten fris, knapperig en niet vet. Met een spatel schep je de ingrediënten steeds om, zo worden de ingrediënten gelijkmatig gaar.
Cookies Contact en afspraak