Nacho's van zoete aardappel

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Feest uit de oven! 

Nodig

Nacho's
2 zoete aardappelen

2 eetlepels olijfolie
4 tomaten
1 rode ui
1 knoflookteentje 
Sap van een halve citroen
1 blik (400 gram) zwarte bonen
2 handjes (ca. 60 gram) geraspte kaas naar keuze
Jalapeno pepers naar keuze

Guacemole
1 tomaat
1 rijpe avocado’s
Sap van halve limoen
Halve rode ui 
Een snuf chilivlokken
Peper en zout naar smaak

Garnering
Limoen schijfjes
Koriander (naar wens) 


Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Schil en snijd de zoete aardappelen in schijfjes. Hussel deze door de olijfolie, leg ze op een bakplaat en bak ze voor 20-25 minuten. Snijd intussen de tomaten en rode ui in blokjes en doe samen met een teentje knoflook in een kom. Hussel samen met 1 eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en een snuf peper en zout door elkaar. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Wanneer de zoete aardappel knapperig is (naar ca. 20-25 min) haal je de bakplaat uit de oven en verdeel je de zoete aardappel in een ovenschaal. Hierover verdeel je de zwarte bonen, het tomatenmengsel, de kaas en jalapenos pepers (naar wens). Zet in de oven voor ca. 10-15 minuten. Maak intussen de guacemole. Snijd de ui en tomaat in stukjes. Meng de avocado, tomaat, rode ui en chilipeper in een kom en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout naar wens. Schep de guacemole in een mooi schaaltje ter garnering van de ‘nacho’s’. Haal de ovenschaal uit de oven en garneer het geheel met de guacemole, koriander en limoen. 
 

Cookies Contact en afspraak