Mexicaanse salade met kruidige gamba's

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Heerlijk voorgerecht, bijgerecht of lunch

Nodig

1 theelepel paprikapoeder 
1 theelepel oregano 
1/2 theelepel chili 
1 theelepel komijn 
1/2 theelepel zout 
400 gram voorgekookte gamba’s (diepvries) 
2 eetlepels olie 
1 Romainesla 
1 gele paprika 
8 cherrytomaten 
1 klein blikje mais (125 gram) 
1 klein blikje kidneybonen (125 gram) 
1/2 rode ui 
Een bosje verse koriander 
Een scheutje olie extra vierge 
1/2 limoen 

Bereiding

Laat de gamba's ontdooien in de koelkast. Maak de kruidenmix door alle kruiden met het zout te vermengen. Verhit een koekenpan en doe daar 2 eetlepels olijfolie in. Doe de gamba's in de pan en bestrooi met de kruidenmix, bak de gamba's kort (1 minuut aan elke kant) en schep ze uit de pan (bewaar het kruidige oliemengsel voor je dressing). Was en snijd alle groente. Doe de mais en bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Snijd de verde koriander fijn. Doe alle groente + mais en bonen door elkaar, leg de gamba's erop en doe het kruidige oliemengsel uit de pan eroverheen, maak af met een extra scheut (extra vierge) olijfolie, het sap van een halve limoen en de verse koriander.

Cookies Contact en afspraak