Mediterraanse ratatouille

2 personen


Nodig


1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 grote ui
2 eetlepels olijflolie
1 blikje tomatenblokjes
2 tenen knoflook
1/2 Spaanse peper
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels gedroogde basilicum
Zout naar smaak
150 gram Griekse fetakaas
150 gram ongekookte pasta (trottole)
 


Bereiding


Snij de ui doormidden en dan overdwars in smalle partjes, courgette, aubergine, paprika in kleine blokjes van 1 cm
Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui en knoflook een paar minuten totdat deze glazig zien
Voeg aubergine, courgette, paprika toe. Bak deze even aan en roer regelmatig om
Leg het deksel op de pan en laat het geheel 30 minuten stoven op een lage stand onder regelmatig omroeren
Breng een ruime pan met water en een beetje zout aan de kook voor de pasta
Voeg de tomatenblokjes en de kruiden aan het groentenmengsel toe en laat het geheel nog eens 10 minuten stoven op een lage stand en kook tegelijkertijd de pasta 10 minuten afhankelijk van het soort pasta (even proeven) vervolgens al dente
Giet de pasta af, roer deze door het groentenmengsel en verwarm onder regelmatig roeren nog even door op een hogere stand
Snij de fetakaas in kleine blokjes 
Schep het gerecht op 2 borden en garneer met de fetablokjes.  
Cookies Contact en afspraak