Marokkaanse vistajine uit de oven

(voor 4 personen)

Door: Sarah Chorho, diëtist Amsterdam

Nodig

De marinade
1 theelepel kurkuma
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel zout
een bosje (handvol) verse peterselie
een bosje (handvol) verse koriander
2 teentjes knoflook
1 scheutje zonnebloemolie
1 scheutje olijfolie
 
De vulling
4 stukken tilapiafilet
1 citroen
1 ui
1 grote tomaat
1 groene paprika
1 rode paprika
2 winterpenen
2 zoete aardappelen
300 gram doperwten (diepvries)
2 aardappelen van 
 
 

Bereiding

Hak de peterselie en koriander fijn. Schil en snipper de knoflook. Giet een scheutje zonnebloemolie en een scheutje olijfolie in een ruime kom. Doe hier de kurkuma, zwarte peper, paprika poeder, zout, peterselie, koriander en knoflook bij. Roer dit goed door totdat de kruiden zijn opgenomen door de olie. Leg de stukken tilapiafilets in de marinade en meng dit met een spatel. Zorg ervoor dat de marinade over alle visstukken is verdeeld. Leg de filetstukken apart op een bord en laat de marinade in de kom voor de groente.
 
Snijd de citroen, tomaten, wortels, aardappelen en zoete aardappelen in schijfjes. Snijd vervolgens de ui en paprika’s in ringen. Doe alles in de kom met de marinade en hussel het er doorheen. Doe hier ook de erwten bij. Laat dit minstens 10 minuten staan om in te trekken.
 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Neem dan een ovenschaal en verdeel de aardappelen en zoete aardappelen over de bodem van deze schaal. Verdeel hierop de wortelschijfjes. Verdeel hierop vervolgens de ui. Daar bovenop komen de schijfjes tomaten. Verdeel als laatst de paprika ringen over de tomaten en strooi hier ook de erwten overheen. Leg hier de stukken tilapiafilets bovenop. Giet de overgebleven marinade van de vis hier overheen. Leg vervolgens de schijfjes citroen op de vis. Doe hier ten slotte aluminiumfolie overheen om de visschotel goed te laten stomen. Doe dit voor 50 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie als de groenten en vis gaar zijn. Laat het dan nog voor 15 minuten in de oven zodat de ingedikt wordt.
 
Serveer met brood òf zonder brood, als je low carb wilt eten.

Cookies Contact en afspraak