Marokkaanse visschotel

Vis

Marokkaanse visschotel

2 personen

Nodig
200 gram zeevisfilet (bv. Kabeljauw, roodbaars)
Zout
2 grote tomaten
1 gele en een rode paprika
2 rode Spaanse pepertjes (of 1 tl cayennepeper)

Stoven
Bij stoven maak je voedingsmiddelen gaar in een gesloten pan met vet of vocht. Het vochtmengsel moet tegen de kook aangehouden worden. Stoven heeft een langzamere bereidingswijze. Voordeel hiervan is dat de aroma’s van de verschillende ingrediënten goed in elkaar over kunnen gaan. De voedingsmiddelen blijven heel doordat het stoofvocht nauwelijks in beweging komt. Stoven moet op een matige warmtebron gedaan worden.
 
1 teentje knoflook
25 g verse gember
1 el olie
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
200 ml kokosmelk uit blik
Sap van ½ citroen
1 lente uitje
 150 g (ongekookte) couscous
250 ml heet water
1 el olie
2 el grof gehakte bladpeterselie

Bereiding

Snij de vis in stukjes van ong. 4 cm, bestrooi met zout en laat 30 minuten trekken.
Dompel de tomaten onder in kokend water, verwijder de schil en hak het vruchtvlees in grove stukken. Ontpit de pepertjes en hak fijn. Snijd de paprika’s in reepjes, ongeveer 4 cm lang en 1 mm breed. Schil en snipper de knoflook en de gember. Pers de citroen.
Doe ondertussen de couscous in een kom en  giet er het hete water en de olie bij. Dek de kom af en laat de couscous wellen in 10 minuten tot het vocht is opgenomen. Hak de peterselie grof.
Verhit de olie en fruit de knoflook, gember en pepertjes. Doe er de kurkuma, koriander en komijn bij en laat 2 minuten stoven. Voeg de tomaten, paprika en kokosmelk toe en laat even koken. Breng op smaak met het citroensap en zout. Dep de vis droog en kook hem 7 minuten in de saus. Garneer met fijngesneden lente-uitjes.
Maak de couscous los met een vork en roer er de grof gehakte peterselie door. Serveer met de vis.

Weetje

Wist je dat kokosmelk een vloeistof is die wordt verkregen door geraspte kokos te mengen met warm water en dit vervolgens uit te knijpen? Kokosmelk is te koop in de meeste supermarkten en toko’s. Het zit in kleine blikken, soms onder de naam “creamed coconut”of santen (de Indonesische naam).

Cookies Contact en afspraak