Marokkaanse stoofpot, met kip, kikkererwten en veel groente

Vlees

Marokkaanse stoofpot, met kip, kikkererwten en veel groente

(voor 5 a 6 personen)

Door: Mara Looij

Slow cooking ...

Nodig

marinade
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde koriander
2 eetlepels komijn
1 eetlepel zout
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel nootmuskaat
8 eetlepels water
4 eetlepel olijfolie
2 eetlepels citroensap

tajine
4 eetlepels olijfolie
10 kip drumsticks
1 grote zoete ui
1 klein blikje tomatenpuree (ongeveer 3 eetlepels)
2 tenen knoflook
1 courgette
1 zoete aardappel (van ongeveer 350 gram)
350 gram sperziebonen
350 gram wortelen
4 grote (tros)tomaten
250 milliliter water met daarin opgelost 1,5 kippenbouillon tablet
1 blik kikkererwten (310 gram)
verse koriander




 

Bereiding

Maak de marinade door de kruiden, specerijen, zout, water, olie en limoensap door elkaar te roeren. Vermeng in een grote schaal, de marinade met de drumsticks, goed doorroeren en inwrijven, vervolgens minimaal 3 (maar het liefst een hele nacht) laten intrekken (in de koelkast).

Schil en snijd de ui in dunne ringen. Schil en snijd de knoflook fijn. Schil, was en maak de groente schoon en snijd deze in grove stukken (dan blijven ze heel tijdens het stoven). Verhit een grote (braad)pan. Doe 4 eetlepels olijfolie in de pan en braad hierin de gemarineerde kipdrumsticks aan in zo'n 10 a 15 minuten (bewaar de schaal met overgebleven marinade even). Keer de drumsticks regelmatig om zodat ze aan alle kanten dichtschroeien en bruin kleuren. Voeg nu de ui en het knoflook toe en bak deze een minuut of 3 mee. Doe nu de tomatenpuree erbij en schep goed om. Doe alle groenten in de pan en bak deze 5 minuten mee onder regelmatig omscheppen. Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat je stoofpot met de deksel op de pan op een heel laag vuurtje (gebruik eventueel een warmte-verdeelplaatje) minimaal 1,5 uur opstaan. Doe de uitgelekte, afgespoelde kikkererwten erbij en laat nog even opstaan. Na het stoven, de pot garneren met koriander en opdienen met (zilvervlies)rijst of (volkoren)brood.

Cookies Contact en afspraak