Makreelsalade met krieltjes en bietjes
Vis

Makreelsalade met krieltjes en bietjes
4 personen
Nodig
Voor de salade
500 gram krieltjes
500 gram gekookte bietjes
een zak veldsla
1 makreel (gerookt)
2 sjalotjes
een bosje peterselie
zwarte peper
voor de dressing
1 eetlepel mierikswortel (potje)
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels mayonaise (mag ook halva- of yogonaise zijn)
een scheutje (4 eetlepels) water
Bereiding
Kook de krieltjes beetgaar, giet af en laat afkoelen in het vergiet.
Snipper intussen de sjalotjes fijn.
Ontdoe de bietjes van hun velletjes en snij deze in stukjes.
Maak de makreel schoon en leg deze in stukjes op een bord.
Snij de peterselie fijn.
Vermeng de mayo- halva- of yogonaise met de mosterd, balsamicoazijn en de mierikswortel.
Roer goed door elkaar en verdun met het water.
Leg de veldsla in een schaal, vermeng deze met de versnipperde sjalotjes.
Doe de afgekoelde krieltjes en de makreel met peterseiie door de salade.
Serveer de bietjes in een aparte schaal i.v.m. de kleur.
Serveer de dressing apart.
Laat aan tafel alles bij elkaar komen en bestrooi met zwarte peper.