Makkelijke pasta met romige spinaziesaus, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes

Vegetarisch

Makkelijke pasta met romige spinaziesaus, zongedroogde tomaten en pijnboompitjes

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Lekker & snel.

Nodig

​Een scheut olijfolie (om te bakken)
250 gram kastanjechampignons
1 grote ui
​750 gram spinazie a la creme
2 eetlepels boursin
4 eetlepels in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaat
4 eetlepels pijnboompitten
4 eetlepels parmezaanse kaas
250 gram pasta
Nog een scheutje olijfolie (extra vierge)
 

Bereiding

Kook de pasta, giet deze af en vermeng met een scheut extra vierge olijfolie. Veeg de champignons schoon met een doekje en snijd ze in plakjes. Schil en snijd de ui in dunne ringen. Verhit een koeken of hapjes pan. Doe een scheut olijfolie in de hete pan. Bak eerst de uien enkele minuten en doe vervolgens de champignons erin en bak deze mee voor zo'n 4 minuten. doe hierbij de spinazie en verhit deze rustig. Rooster intussen de pijnboompitjes in een hete koekenpan zonder vet. Doe de boursin in de spinaziesaus en roer goed tot alles vermengd is. Doe de pasta op de borden en schep de spinaziesaus erover. Doe hierover de parmezaanse kaas, de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten. Serveer met verse tomaatjes.

Cookies Contact en afspraak