Maaltijdsoep met witte bonen en vis

2 personen

Nodig

1 ui
2 grote preien
2 el olie
1 el tomatenpuree
1 el bloem
600 ml groentebouillon (1tablet)
½ blik gepelde tomaten
1 gedroogd chilipepertje
200 g kabeljauw- of andere visfilet
1 grote pot of blik witte bonen (400 g)
4 el zure room
  

Bereiding

Maak de ui en de preien schoon.

Snipper de ui en snij de preien in ringen.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Strooi de bloem er over en warm dit enkele minuten mee.
Voeg de helft van de bouillon toe en laat dit al roerend koken.
Voeg dan de rest van de bouillon toe.
Blender de tomaten klein en roer ze door de soep.
Verkruimel het chilipepertje er boven.
Laat de soep 10 minuten zacht koken.
Snij ondertussen de vis in blokjes en bestrooi met peper.
Laat de witte bonen uitlekken.
Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Schep aan tafel wat zure room op de soep.
Cookies Contact en afspraak