Maaltijdsalade met brie, amandelen en druiven

Vegetarisch

Maaltijdsalade met brie, amandelen en druiven

(voor 2 personen)

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

Wist je dat de Fransen heel laag scoren op hart- en vaatziekten?  Ondanks (of dankzij?) de wijn, vette vleeswaren en Franse kaasjes. 

Waarschijnlijk door een combinatie van factoren en met name de kwaliteit en aandacht voor het eten en de kleine porties.

Geniet en eet 'm rustig; deze lekkere salade met brie. 



 

Nodig

200 g sla naar keuze
100 g brie
150 g druiven
50 g amandelen
2 theelepels mosterd
2 theelepels honing
2 theelepels olijfolie 
 

Bereiding

  1. Verdeel de sla over twee borden. Snijd de brie in plakken en verdeel over de sla.
  2. Verdeel de druiven en amandelen over de salade.
  3. Meng de mosterd, honing en olijfolie en verdeel dit over de salade. Et voilà, in een handomdraai staat er een heerlijke salade op tafel!

Cookies Contact en afspraak