Maaltijdsalade met aardappel en kip

(voor 2 personen)

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

Lekker in zijn eenvoud.

Nodig

​350-400 gram vastkokende aardappelen in schil
150 gram gerookte kip
1 avocado
70 gram veldsla
50 gram pijnboompitten
3 lente-uitjes
2 eetlepels olijfolie
30 gram grana pardano (kaas), geraspt
zout
peper

Bereiding

Maak de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Kook ze vervolgens  - in ongeveer 10-12 minuten – beetgaar. Laat ze afkoelen of spoel ze af met koud water om nagaren te voorkomen. Rooster ondertussen de pijnboompitjes. Snij de avocado, gerookte kip en lente-uitjes in stukjes en meng de afgekoelde aardappelen samen met olijfolie en wat peper en zout erdoor. Schep als laatste de veldsla erdoor, eventueel met nog een beetje olijfolie. Bestrooi de salade met de parmezaanse kaas en pijnboompitten. 

Cookies Contact en afspraak